[pic=5_1253291782.jpg]Wordt Gerrith Vannueten van café Den Thijs de nieuwe Belgisch kampioen biertappen?Donderdagavond kon Gerrith alvast Tommy Goukens van zijn selectie overtuigen.Voor de 13e keer op rij gaat Stella Artois op zoek naar dé beste Belgische professionele biertapper. Zo onderstreept het merk steevast het belang van kwaliteit, traditie en vakmanschap in het bierbrouwen en -schenken.Niet minder dan 80 deelnemers zullen de professionele jury trachten te overtuigen dat zij als geen ander de kunst beheersen om een Stella Artois te tappen van het vat en volgens de regels van de kunst op te dienen aan tafel. Hiervoor baseren ze zich steevast op de ‘9 step pouring ritual’ of het ‘schenkritueel in 9 stappen’. Onder de deelnemers is ook Gerrith Vannueten, uitbater van café Den Thys in Herentals. Op maandag 28 september 2009 zal hij er alles aan doen om de titel van Belgisch Kampioen Biertappen in de wacht te slepen. Hopelijk kan hij de juryleden overtuigen van z’n biertaptalent. Die juryleden zijn niet van de minste. Experts zoals onder andere Tommy Goukens (Belgisch en Wereldkampioen Biertappen 2008) en Ben Vinken zullen - streng maar rechtvaardig - oordelen over de prestaties van de kandidaten. Jean Blaute en Ray Cokes, bekend van hun bierexploten op canvas, nemen de presentatie van de finale voor hun rekening en zorgen, als jonge ervaringsdeskundigen, voor een frisse kijk op het geheel.De man of vrouw die de titel van Belgisch Kampioen Biertappen in de wacht sleept, zal op 29 oktober de Belgische eer vertegenwoordigen op de Stella Artois World Draught Master, het Wereldkampioenschap Biertappen. Voor het eerst in de geschiedenis zal deze wedstrijd niet in de brouwerij in Leuven plaatsvinden, maar wel in New York. Het Wereldkampioenschap Biertappen gaat vanaf dit jaar inderdaad ‘on tour’, wat betekent dat de wedstrijd elk jaar in een ander gastland zal plaatsvinden. Anno 2009 werd gekozen om de kick off van deze World Draught Master Tour in New York te organiseren, een stad waar Stella Artois aan een sterke opmars bezig is als trendy en kwalitatieve pils van Belgische bodem. Bovendien wordt dit jaar in New York ook de 400e verjaardag gevierd van de aankomst van de eerste Belgen en Nederlanders. Het Belgisch Kampioenschap Biertappen is er niet enkel voor de Horeca-professionals. Na de professionals krijgen ook amateurtappers een kans om deel te nemen. De beste amateurtapper, die eveneens op 28 september verkozen wordt, wint een exclusieve trip naar New York.